5 Obiceiuri care îți cresc pofta de mâncare într-un mod nesănătos

(0)
postat de

Vrei să ai o siluetă de invidiat, dar pofta de mâncare ieșită din comun nu-ți dă voie să-ți îndeplinești obiectivul? Citește lista de mai jos, verifică dacă nu cumva practici vreunul din următoarele obiceiuri nesănătoase și află la final o soluție care te va scăpa și de vicii, dar te va ajuta și să dai jos repede kilogramele în plus.


 Ce obiceiuri nesănătoase îti cresc pofta de mâncare?


 1. Sari peste mesele de dimineață

Dacă credeai că poți slăbi sărind peste mesele de dimineață, ar trebui să te gândești mai profund la efectele pe care acest obicei le are asupra sănătății tale. Dacă nu mănânci dimineața, nu înseamnă că vei mânca mai puțin de-a lungul întregii zile, ci dimpotrivă, riști chiar să consumi mai multe calorii decât de obicei deoarece atunci când vei lua masa, automat corpul tău va încerca să-și facă rezerve și pentru diminețile în care știe că nu primește.


2. Mănânci foarte multe dulciuri

Consumul de dulciuri crește consumul de dulciuri. La fel ca și alcoolul sau cafeaua, zahărul creează dependență și din acest motiv, o pătrățică de ciocolată azi, se va transforma într-o tabletă întreagă săptămâna viitoare și tot așa. De aceea, pentru a nu risca să dezvolți diabet sau alte afecțiuni cauzate de consumul ridicat de dulce, este bine să te înfrânezi și să-ți impui cu

...
orice preț limite.


 3. Nu dormi suficient pentru nevoile tale

Dacă nu dormi suficient, la nivelul corpului pot avea loc dezechilibre hormonale care conduc la creșterea poftei de mâncare și în special de dulciuri. Un adult trebuie să doarmă în mod obligatoriu cel puțin 6-7 ore pe zi și orice durată de timp sub acest interval este considerată nesănătoasă.


 4. Consumi fast food în mod regulat

Produsele de tip fast food conțin de fapt niște calorii goale. Ele au mult prea puțini nutrienți de care organismul uman are cu adevărat nevoie și de aceea, pentru a-ți satisface foamea, ajungi în final să mănânc mult mai mult decât dacă ai mânca sănătos.


5. Nu bei apă când ți-e sete

Dacă simți nevoia să mănânci cu toate că de abia te-ai ridicat de la masă, bea mai întâi niște apă. Setea poate avea niște efecte foarte neobișnuite, ca de exemplu: apariția migrenelor, moleșeala fizică sau chiar senzație de foame. De aceea, înainte să începi să te îndopi cu tot felul de alimente din care te alegi de fapt cu prea puțin lichid, bea direct apă.


Cum să-ți crești pofta de mâncare într-un mod sănătos?


Pofta de mâncare ți-o poți crește și în moduri mai sănătoase decât cele 5 obiceiuri enumerate mai sus. De exemplu, poți practica un sport care îți place.


 Pentru persoanele care preferă să facă mișcare în aer liber, dar și să se distreze în același timp, recomandăm airsoftul. Dacă practici airsoft vei transforma în energie și zahărul consumat odată cu dulciurile, dar vei crește și consumul de apă. Vei obosi până la epuizare și vei dormi noaptea neîntors, dar te vei simți excelent după fiecare meci gândindu-te că ai făcut și mișcare și te-ai distrat și cu prietenii. De asemenea, pentru a condimenta întreaga experiență, dintr-unul din magazinele de airsoft București te poți echipa și cu uniforme militare care să te ajute să te ascunzi mai bine, dar și cu replici fidele ale celor mai populare arme de foc, astfel încât să ai parte de un joc cât mai autentic.